Passbeskrivningar

Samtliga klasser passar både för dig som är helt ny inom yogavärlden, och dig som är en mer erfaren yogautövare. Det viktigaste är att ha ett öppet och nyfiket sinne, och släppa vanliga mönster av krav och prestation.


Välkommen till din yogamatta! ❤

 

Lifeyoga

Lifeyoga har sitt ursprung i kundaliniyoga. Klasserna består av en serie tekniskt enkla och fysiska positioner som bygger starka, smidiga och uthålliga muskler. Vårt fokus i de olika passen varierar, men vi ägnar alltid en stund åt positioner som mjukar upp och stärker rygg, axlar och nacke. Tillsammans med medveten närvaro, vila och meditation skapar vi förutsättningar för balans och centrering i vardagen.

Viryayoga

Virya är sanskrit som betyder kraft eller energi, och det är tanken med Viryayoga, att den ska ge dig kraft och energi. Med Viryans metod närmar du dig själv, både kroppsligt och själsligt på ett metodiskt sätt. I en klass ingår alltid en meditativ stund som övergår i positioner som avlöser varandra, du arbetar dig igenom din fysiska kropp tillsammans med din andning. Klassen avslutas med en skön avslappning.

Yinyoga

I yinyoga sträcker vi ut och mjukar upp kroppen med fokus på höfter, rygg och nacke i en passiv skonsam stretch. Vi håller positionerna lite längre, och använder oss av mindfulness för att hjälpa oss att vara närvarande i kropp, andning, tankar och känslor. Yinyoga hjälper vid ryggvärk och/eller nackproblem och framför allt en stressad och snabb livsstil med mycket prestation. Den är också ett bra komplement till annan fysisk träning.

Restorative yoga

Restorative är en mycket återhämtande och kravlös form av yoga. Med hjälp av kuddar, bolster och filtar försätter du kroppen i en känsla av viktlöst tillstånd. Du stannar i ställningarna 6 - 20 minuter, och aktiverar på så sätt kroppens parasympatiska nervsystem som ger vila och ny energi. Den återhämtande effekten av passet kan hålla i sig till långt senare och fungerar som motvikt till vår aktiva livsstil.

Privatyoga

Yoga ensam, i par eller med en helt egen grupp. Du kan välja själv vilken form av yoga du/ni vill göra eller så kommer vi med förslag utifrån behov och önskemål. På Spiragården Åre, i hemmet, annan lokal eller ute i naturen. 

Meditation

I våra yogapass ingår alltid meditativa inslag i form av mindfulness/medveten närvaro eller olika former av enkla yogiska meditationer.