Passbeskrivningar

Samtliga yogaformer passar både för dig som är helt ny inom yogavärlden, och dig som är en mer erfaren yogautövare. Det viktigaste är att ha ett öppet och nyfiket sinne, och släppa vanliga mönster av krav och prestation.

Välkommen till din yogamatta! ❤

 

Yinyoga

I yinyoga sträcker vi ut och mjukar upp kroppen med fokus på höfter, rygg och nacke i en passiv skonsam stretch. Vi håller positionerna lite längre, och använder oss av mindfulness för att hjälpa oss att vara närvarande i kropp, andning, tankar och känslor. Yinyoga hjälper vid ryggvärk och/eller nackproblem och framför allt en stressad och snabb livsstil med mycket prestation. Den är också ett bra komplement till annan fysisk träning.

 

Restorative yoga

Restorative är en mycket återhämtande och kravlös form av yoga. Med hjälp av kuddar, bolster och filtar försätter du kroppen i en känsla av viktlöst tillstånd. Du stannar i ställningarna 6 - 20 minuter, och aktiverar på så sätt kroppens parasympatiska nervsystem som ger vila och ny energi. Den återhämtande effekten av passet kan hålla i sig till långt senare och fungerar som motvikt till vår aktiva livsstil.

 

Lifeyoga

Lifeyoga har sitt ursprung i kundaliniyoga som är en traditionell form av yoga. Klasserna består av en serie tekniskt enkla och fysiska positioner som bygger starka, smidiga och uthålliga muskler. Vårt fokus i de olika passen varierar, men vi ägnar alltid en stund åt positioner som mjukar upp och stärker rygg, axlar och nacke. Tillsammans med medveten närvaro, vila och meditation skapar vi förutsättningar för balans och centrering i vardagen.

 

Meditation

I våra yogapass ingår alltid meditativa inslag i form av mindfulness/medveten närvaro eller olika former av enkla yogiska meditationer.

 

Pop-up yoga

Pop-up yoga syftar till att göra yoga mer tillgängligt. Det möjliggörs dels genom att klasserna kommer närmare dig rent fysiskt och ”poppar” upp på olika platser runt om. Klasserna anpassas till olika nivåer så att alla känner sig välkomna. Dessutom är priset ungefär hälften av vad en klass kostar på en yogastudio. Vi vill se en mix av människor på våra klasser, yoga är för alla och alla kan yoga. Ta med en egen yogamatta (eller liknande), en filt och dyk upp utan föranmälan. Följ Yoga spirit på  Facebook för uppdateringar om kommande klasser.